Reisekarantene og jobbreiser

Fra 1. juni åpnet regjeringen opp for at jobbreisende kunne slippe karantenetiden ved hjemkomst eller på reise i Norge. Ordningen gjelder jobbreiser i Norden. Her er en presisering om hvilke regler som gjelder i den situasjonen.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 05.06.2020

Hovedregelen er at alle som kommer til Norge fra utlandet skal i ti dagers hjemmekarantene. Fra 1. juni ble det åpnet for at jobbreisende fra Norden kunne slippe karantenetid. Men er du jobbreisende og har kommet til Norge, må du være oppmerksom på at du likevel må i karantene på fritiden i 10 dager.

Her er regjeringens presisering om jobbreiser


«Personer som krysser grensen til Norge fra land som nevnt i listen nedenfor under reise mellom bolig og arbeidssted i disse landene, eller når de er i arbeid, er unntatt fra karanteneplikt etter § 5 i den tiden de er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden de er i arbeid», skriver Helse- og omsorgsdepartementet på sine sider. Unntaket gjelder for reiser fra Danmark, Finland, Island, Sverige, Færøyene, Grønland, Åland.

Det betyr at dersom du har fritid i Norge – enten på en jobbreise til Norge, har fritid mellom arbeidsøktene eller før utreise, eller fordi man bor her – må du oppholde deg i reisekarantene på fritiden. Du må være i reisekarantene på fritiden i ti dager etter at du sist krysset grensen inn til Norge.

Les mer om karantene og isolering på FHI sine sider.
Du finner også mer informasjon på regjeringen.no.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.