Oppretter tilsynssak mot Frøya kommune

Statsforvalteren i Trøndelag oppretter tilsynssak mot Frøya kommune etter at en mann i 50-årene bosatt i et bofellesskap ble alvorlig skadd.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 20.05.2021

Den 27 april i år ble lege og ambulanse tilkalt til et bofellesskap i Frøya kommune. Der ble en mann i 50 årene vurdert det til å være akutt syk, og han ble derfor brakt til sykehus. Noe senere ble mannen overført til Haukeland sykehus, som er spesialister på ulike brannskader.

Trolig skadd under bading

Skadene på mannen ble trolig påført ham under et bad de 27.april, men dette ble ikke oppdaget før det var gått noe tid.

-Vi fikk formelt saken overført fra Statens helsetilsyn i går, men vi har allerede satt sammen et team som vil gjennomføre dette tilsynet. Teamet består av en jurist, en lege og en sosionom, sier seksjonsleder Hilde Bøgseth hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Når vil det foreligge noen konklusjon her?

-Det er det for tidlig å si noe om nå, men vi trenger noe tid til å gå grundig gjennom denne alvorlige saken, forteller Bøgseth.

Kommunen varslet selv

Da Frøya kommune ble kjent med at mannen i 50-årene hadde alvorlige forbrenningsskader, varslet de umiddelbart Statens helsetilsyn og Statsforvalteren i Trøndelag om hendelsen. Senere ble også Politiet varslet.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar