Tapte dokumenter på grunn av alvorlig serverfeil

En alvorlig serverfeil har ført til at enkelte utgående brev enten ikke har blitt sendt, eller ikke lenger finnes i Statsforvalterens eget arkiv. Statsforvalteren i Nordland tar nå grep for å rette opp i forholdene og vil ta kontakt med dem det gjelder.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 12.11.2021

Statsforvalteren i Nordland benytter digitale løsninger for utsendelse av brev. Systemet driftes av nasjonale leverandører i samarbeid med Statsforvalterens fellestjenester (STAF).

Det er nå avdekket at cirka 130 brev det siste året ikke har blitt levert mottaker eller kopimottaker som forventet, og uten at feilmeldinger er mottatt av STAF. Det gjøres derfor nå et arbeid for å rette opp i de sakene som er avdekket.

I tillegg har dokumenter som ble produsert torsdag 30. september og frem til midt på dagen lørdag 2. oktober ikke blitt lagret riktig på tilhørende server. STAF og Statsforvalteren i Nordland har gjenopprettet og gjenskapt mange av dokumentene som var blitt utilgjengelige.

- Saksbehandlere hos Statsforvalteren har kunnet opprette og sende ut brev elektronisk, men dokumentene som skulle ligge i eget arkiv ble ikke lagret. Det vil si at mottaker har mottatt brevet, men det mangler kopi i arkivet til Statsforvalteren. Dette gjelder om lag 50 utsendte brev, forklarer avdelingsdirektør Michael Baumann hos STAF.

Cirka halvparten av disse dokumentene gjelder vedtak om erstatning for rein drept av fredet rovvilt. Her har saksbehandler sendt e-post til alle mottakere og bedt om kopi av vedtaksbrevet. Det gjøres vurderinger på de resterende dokumenter om det vil være behov for å skaffe kopi fra mottaker.

Kontaktperson for pressen:

Michael Baumann, avdelingsdirektør hos Statsforvalterens fellestjenester (STAF). Tlf. 755 47832/ 488 93179

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar