Egenberedskapsuka 2023 - ØVE

Er du forberedt hvis noe skulle skje? Foto: DSB
Er du forberedt hvis noe skulle skje? Foto: DSN

- Er du forberedt hvis noe skulle skje?

Publisert 30.10.2023

Hele Norge øver

Tema for årets Egenberedskapsuke er ØVE. Øvelse gjør mester! Det gjelder også for krisehåndtering.

Den landsomfattende Egenberedskapsuka 2023 gjennomføres fra mandag 30. oktober til søndag 5. november.

På hjemmesiden til sikkerhverdag.no finnes fire enkle øvelser alle kan gjennomføre på mobil og PC, og mange gode tips om hvordan man kan dekke de grunnleggende behovene i en krisesituasjon.

– Ta praten med de rundt deg om hva som kan skje og hvordan dere skal håndtere det. Øvelser gir oss bevissthet, kunnskap og trening. Da står vi bedre rustet til å komme oss gjennom små og store kriser.

 

Du er en del av Norges beredskap 

Ved store hendelser og kriser som rammer mange, kan ikke alle få hjelp med en gang. Da må myndighetene prioritere hjelp til dem som trenger det mest.

Det betyr at mange innbyggere må være forberedt på å klare seg selv noen dager hvis de mister strømmen, telefon-/internettforbindelsen, tilgangen på rent drikkevann – eller det blir vanskelig å komme seg ut for å handle.

– Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en del av Norges beredskap, sier fylkesberedskapssjef Ingvild Aartun. 
 

Dette gjør vi under Egenberedskapsuka 2023

Statsforvalteren vil i år besøke et utvalg videregående skoler i fylket, sammen med Røde Kors, Sivilforsvaret og kommunens beredskapskoordinator. Vi vil også, til inspirasjon, ha en utstilling i første etasje i Egenesgården.

Egenberedskapsuka arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner, statsforvaltere og sivilforsvarsdistrikter over hele landet.

Mer om årets egenberedskapsuke og tips til hva du bør ha hjemme finner du på Sikker hverdag | Sikkerhverdag

 

Har du et beredskapslager hjemme? Foto: DSB
Har du et beredskapslager hjemme? Foto: DSB

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.