Anbefaling om økt tiltaksnivå i deler av Grenland

Helsedirektoratet ba fredag kveld Statsforvalteren i Vestfold og Telemark om en ny vurdering av situasjonen, og anbefaling om tiltak for å håndtere den krevende smittesituasjonen i deler av Grenland.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.05.2021

Statsforvalteren sendte lørdag formiddag en anbefaling til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om at regjeringen innfører statlige fastsatte tiltak etter covid-19 forskriftens kapittel 5B for kommunene Bamble, Porsgrunn og Skien. I tillegg anbefaler Statsforvalteren at det fastsettes lokale målretta, enhetlige tilleggstiltak for å supplere tiltakene i kapittel 5B.

Lørdag formiddag gjennomførte Statsforvalteren møte med HDIR, FHI og de tre kommunene for å diskutere situasjonen.

Helsedirektoratet vil i løpet av lørdag 8. mai fremme sin anbefaling til regjeringen om videre tiltaksnivå i disse Grenlandskommunene, basert på Folkehelseinstituttets, kommunenes og Statsforvalterens vurdering og anbefaling. I tillegg vil kommunene samarbeide om å utvikle felles lokale målretta tilleggstiltak som den enkelte kommune anbefales å vedta. Både Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren har tilbudt sin bistand til denne prosessen.

Regjeringen vil trolig fatte eventuelt vedtak i løpet av dagen, 8. mai 2021.

Generelt om saksgangen
Anbefalinger fra Statsforvalteren sendes til Helsedirektoratet som behandler og vurderer anbefalingene sammen med Folkehelseinstituttet før endelig behandling og beslutning i Helse- og omsorgsdepartementet.  

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.