Kongelig besøk

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Statsforvalteren forbereder, gjennomfører og evaluerer kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Statsforvalterens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Statsforvalteren i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Statsforvalteren bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 

Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff
Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 13.04.2023

Kronprinsen åpnet skole-NM i snekkerfaget

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik under skole-NM i snekkerfaget onsdag 12. april.


Publisert 31.03.2023

Kronprinsen besøker Skole-NM i snekkerfaget

Hans Kongelige høyhet kronprins Haakon besøker Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik under Skole-NM i snekkerfaget onsdag 12. april kl. 11.30.


Publisert 30.03.2023

Kronprinsparet markerer 50-årsdagane med fem reiser i Noreg

Til sommaren fyller Dei Høgvørde Kongelege Kronprinsparet begge 50 år. Kronprinsparet ønskjer å markere dette ved å løfte fram noko av det dei set aller størst pris på i Noreg.


Publisert 26.09.2022

Kronprins Haakon og Den Magiske Fabrikken

H. K. H. Kronprinsen besøkte Den Magiske Fabrikken i Tønsberg 7. september 2022.


Kontaktpersoner

Lenker