Møt noen av våre medarbeidere

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.12.2012

Jon Kristian Sørmo (28), arbeider som rådgiver (jurist) i oppvekst- og utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Oppland

Jon Kristian Sørmo i Oppland

- Jeg stortrives! Nå er det mer enn ett år siden jeg flyttet hit til Lillehammer uten å ha noen kjente her – og jeg har ikke angret et eneste sekund, sier den entusiastiske juristen. Med en master i rettsvitenskap fra Universitet i Bergen, mener han å ha havnet midt i smørøyet. Etter Bergen gikk turen til et revisjonsselskap i Trondheim, men så skjedde det:

-Jeg hadde to jobber å velge mellom, der den ene var hos Fylkesmannen. Jeg valgte den andre, men ble rett og slett overtalt til å ombestemme meg. Jeg er en fagidiot, og har oppdaget at det er i regional stat jeg kan arbeide med rettssikkerhet i praksis. Her driver jeg med klagebehandling og er tilsynsleder, og får ut fra det en erfaring jeg kan bruke til å gi veiledning – for igjen å bidra til forbedring.

-Og Fylkesmannen som arbeidsgiver?

-Her har jeg et spennende yrke, både på kontoret og på tilsyn ute i fylket – og kjempegode fritidsmuligheter i spennende Lillehammer. Hvem sier vel nei takk til det?

Ann Kristin Solheim Våkråk (30) arbeider som seniorrådgiver i juridisk avdeling hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus

Ann Kristin Solheim Våkråk hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus

Ann Kristin begynte hos Fylkesmannen i januar 2008, i det som var hennes første jobb etter endt studie.

-Det var egentlig litt tilfeldig at jeg havnet hos Fylkesmannen. Som nyutdannet søkte jeg flere jobber. Det jeg hovedsakelig var ute etter var en jobb i den offentlige forvaltning, helst et sted der man tok stilling til konkrete tvister.

-Og Fylkesmannen som arbeidsgiver?

-Jeg trives veldig godt hos Fylkesmannen. Det er mye praktisering av jus og et godt fagmiljø. Vi kommer borti varierte problemstillinger, og to saker er sjelden like. Siden vi er klageinstans og dermed skal løse konkrete tvister, er det ikke sjelden vi må gjøre et dypdykk i rettskildene. På den måten får man brukt den juridiske metoden i praksis. Arbeidsmiljøet hos oss er også veldig bra og det er godt samarbeid innenfor de ulike faggruppene.

Karoline Finstad Vold (42) er seniorrådgiver på landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark

Karoline Finstad Vold hos Fylkesmannen i Hedmark

Karoline jobber med miljøtiltak i landbruket innen kulturlandskap, beitebruk, forurensning og Naturmangfoldloven – og ulike tverrfaglige prosjektoppgaver. I tillegg er hun avdelingens nettredaktør. Hun har agronomutdannelse fra Jønsberg landbruksskole, studerte miljøteknologi på Høyskolen i Hedmark, avdeling Blæstad, i tre år og har dessuten tre år på

UMB (Universitetet for miljø og biovitenskap) på Ås, der tema var naturforvaltning, og hovedoppgaven var innen naturvern og vannressursforvaltning. Ferdig på UMB i 1996 begynte hun i et vikariat i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark. I denne perioden jobbet hun med landbruksforurensning, saker etter plan- og bygningsloven, naturvernsaker/verneplan for barskog/skogsprøyting, fiskeforvaltning og kalking av vassdrag.

I 2003 ble hun ansatt på landbruksavdelingen.

-Vi har et bredt faglig miljø som bidrar til gode diskusjoner. Dessuten har jeg varierte oppgaver både av forvaltningsmessig art og utviklingsoppgaver. Embetet gir og muligheter til å jobbe på ulike fagområder. Det er artig å kunne være med på å påvirke utviklinga av landbruksnæringa i Hedmark gjennom bl.a å kunne gi innspill til jordbruksforhandlingene.

-Og så har jeg trivelige kolleger og godt sosialt miljø.

Birthe Guttormsen (50) er seniorrådgiver i samfunnsavdelingen hos Fylkesmannen i Vest-Agder

Birthe Guttormsen

Birthe er sosionom med lang praktisk erfaring både fra kommunalt sosialkontor og hos Fylkesmannen. Hun har nettopp avsluttet sin master i velferdsstudiet med fordypning i sosialt arbeid på Universitetet i Agder. Birthe valgte å søke på jobb hos Fylkesmannen fordi hun gjennom sitt arbeid i kommunen hadde kjennskap til Fylkesmannens oppgaver på dette fagområdet. Hun har nå vært ansatt hos Fylkesmannen i 16 år.

-Varierte oppgaver og faglig engasjerte kolleger gjør at jeg trives godt på arbeidsplassen min. Vi har et godt samarbeid med kommuner og andre samarbeidspartnere, sier Birthe. Hun synes Fylkesmannen er en flott arbeidsplass med høy trivsel:

-Jeg har også lyst til å nevne at masterstudiet ble tatt på deltid i kombinasjon med jobb. Arbeidsgiver har støttet meg og lagt til rette for at dette har latt seg gjennomføre.

Marita Heimstad (28) er rådgiver innen sosial- helse- og barnevern hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

Marita Heimstad hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

-Jeg var ferdig utdannet jurist ved Universitetet i Tromsø våren 2009 og begynte å arbeide hos Fylkesmannen, Sosial-, helse- og barnevernavdelingen i august 2009. Arbeidsoppgavene mine   består i klagesaksbehandling av vedtak fattet av helse- og omsorgstjenesten og lov om sosiale tjenester i NAV, samt klager på helsepersonell og sykehus. Sett i sammenheng med min juridiske bakgrunn gir praktiseringen av lovverket flere utfordringer både i forhold til saksbehandling og mer generelle spørsmål om tolkning av lovverk.

-Jeg liker arbeidsoppgavene og i tillegg er det mulighet for å jobbe på flere saksfelt. Det gir grunnlag for variasjon og utvikling. Det er også et godt arbeidsmiljø her hos Fylkesmannen.  

Kjetil Lenes (52) er rådgiver ved helseavdelingen hos Fylkesmannen i Buskerud

Kjetil Lenes hos Fylkesmannen i Buskerud

Kjetil er utdannet som sykepleier og jobbet først syv år på nyfødtintensiv ved Rikshospitalet.

Deretter begynte han på en ny karriere ved Barnehjerteseksjonen på samme sykehuset. Som ekkoteknikker gjorde jeg i ti år ultralydundersøkelser av hjertet på barn og unge med medfødte hjertefeil, eller hvor man mistenkte at en annen sykdom påvirket hjertet, forteller han.

-Hvorfor ble det så Fylkesmannen?

-Selv om fagfeltet og jobben jeg hadde var spennende følte jeg behov for nye utfordringer. Strukturer og systemer i helsevesenet har interessert meg helt siden jeg var med på å planlegge nytt Rikshospital på slutten av 90-tallet. Jeg håpet derfor å kunne jobbe mer med dette.

Han har nå jobbet hos Fylkesmannen i Buskerud i et år, og han trives:

-For meg har det vært en virkelig innertier å begynne hos Fylkesmannen. Både jobben i seg selv, hvor jeg har måttet sette meg inn i mange nye fagfelt, og kontakten med publikum og helsepersonell er bra. Som gammel sykepleier er det fint å kunne jobbe med veiledning på et så viktig felt som førerkort og trafikksikkerhet. Jeg kan faktisk bidra til å realisere en helsegevinst.

Johanne Sofie Grefsum (29) er arkivar hos Fylkesmannen i Vestfold.

Johanne Sofie Grefsum hos Fylkesmannen i Vestfold

Johanne har studert bibliotek- og informasjonsvitenskap,  har i tillegg arkivfag, og har jobbet med bibliotek- og arkivfag i privat og offentlig virksomhet. Hun har arbeidet hos Fylkesmannen i Vestfold siden høsten 2011, og begrunner valget av arbeidsgiver slik: 

-Her får du gjøre det du leser om andre steder. Fylkesmannsembetene har moderne elektroniske arkiv. Vi driver mye utviklingsarbeid, blant annet med elektronisk dokumentutveksling. Dessuten er det et faglig miljø som holder høyt nivå. 

-Jeg trives veldig godt! Fylkesmannen har mange viktige oppgaver, og er aktive på mange områder i samfunnet. Det er viktig for meg at jeg bidrar. Dessuten er det et godt arbeidsmiljø. Jeg har mange flinke og hyggelige kolleger.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.