Velkommen til Markadagen 2023

Markadagen inviterer til Skullerudstua søndag 19. mars kl. 11 til 15. Det er bilder av barn som er ute og har det gøy med aking, tenne bål og lek i snøen.
Markadagen inviterer til Skullerudstua søndag 19. mars kl. 11 til 15. Det blir aktiviteter for hele familien. Foto: Markadagen / Markadagen.

Lær om dyrene og naturen i Marka, prøv deg på ulike morsomme aktiviteter snøen og nyt varmen foran bålet. Under vinterens store dag blir det lærerik moro for hele familien ute på Skullerudstua.  

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.03.2023

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil på vegne av alle arrangørene av Markadagen 2023 ønske velkommen til en inspirerende og morsom dag ute på Skullerud. Vi ønsker å senke terskelen for å komme ut, dele gleden av å være ute i naturen og tenne en gnist hos dem som ikke bruker Marka i dag.

Om dagen

På Markadagen kan barn og voksne nyte utetiden med ulike aktiviteter. I løpet av denne dagen vil du få muligheten til å møte personer med god kunnskap om Marka. De kan lære deg mer om dyrene og naturen, og gi deg tips til hvordan du kan bruke Marka.

Vi ønsker at flere vil ta i bruk det enkle friluftslivet Marka tilbyr. I løpe av dagen kan vi by på konkrete friluftslivtips og gratis aktiviteter for hele familien. 

For hvem: Aktivitetene er spesielt tilpasset barn og ung. Hele familien er velkommen.

Når: Søndag 19. mars, kl. 11:00-15:00.

Hvor: På sletta ved Skullerudstua, General Ruges vei.

Hvorfor: Det er gratis, gøy og lærerikt.

Dette kan du gjøre på dagen

  • Snøforming: Lag en snøborg, snømann og mer med snøformer.
  • Ta med ski eller lån av oss og prøv skilek med instruktør
  • Snekre din egen fuglekasse
  • Sansekasser – kjenn på naturen
  • Få forslag til turer i Østmarka
  • Naturbingo – lær om planter og dyr
  • Stek ditt eget pinnebrød
  • Bli med på skogquiz
  • Gratis kaffe og toddy ved bålet

Du kan nyte medbragt mat, eller kjøpe mat på Skullerudstua som ligger like ved.

Skullerud er lett tilgjengelig

Området er lett tilgjengelig for små barn, og barnevogn ved hardt føre. Alle besøkende kan benytte toalettfasilitetene ved Skullerudstua. Vi oppfordrer til bruk av kollektivtilbudet: t-banens linje 3 og flere busser går til området.

For mer informasjon kan du besøke Markadagens Facebook-side: www.facebook.com/Markadag

Markadagen er et samarbeidsprosjekt

Dere er hjertelig velkomne til en dag med enkelt friluftsliv sammen med oss: Statsforvalteren i Oslo og Viken, Det norske Skogselskap, DNT Oslo og Omegn, Bymiljøetaten i Oslo kommune, FRIGO, Oslo og Omland friluftsråd, Statens naturoppsyn, NOA - Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, Miljøagentene barnas miljøorganisasjon, Østmarkas venner og Skiforeningen.

Kontaktpersoner