Veileder om utforming og drift av kunstgressbaner

Over 1 500 tonn gummigranulat fra kunstgressbaner havner hvert år på avveier i naturen.
Over 1 500 tonn gummigranulat fra kunstgressbaner havner hvert år på avveier i naturen. Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken/Kari Skogen.

Miljødirektoratet har laget en veileder om utforming og drift av kunstgressbaner. I denne veilederen får de ansvarlige oversikt over hvilke krav som gjelder for idrettsbaner med gummigranulat eller andre former for løst fyllmateriale med plast.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.11.2021

Nye regler for utforming og drift av kunstgressbaner trådte i kraft 01.07.2021. I forurensingsforskriften kapittel 23 A stilles det krav til utformingen og driften av idrettsbaner for å få ned utslippene av gummigranulat. Forskriften regulerer idrettsbaner der det brukes plastholdig løst fyllmateriale (gummigranulat), og gjelder både for innen- og utendørs idrettsbaner der det utøves idretts- eller fritidsaktiviteter.

For mer informasjon viser vi til det nye forskriftskapittelet 23 A i forurensningsforskriften (Lovdata) og til nyhetssaken om regelverksendringen på våre nettsider.

Veileder

Miljødirektoratet har laget en veileder for idrettsforeninger, kommuner og andre som eier, drifter og vedlikeholder idrettsbaner. I denne veilederen kan man få oversikt over krav til idrettsbaner med gummigranulat eller andre former for løst fyllmateriale med plast.

Vi viser også til temasiden om gummigranulat fra kunstgressbaner med nyttige lenker, som er å finne på Miljødirektoratets nettside.