Bærekraft og innovasjon i matbransjen blir lagt merke til

Indre Oslo matforedling er vinner av Bedriftsutviklingsprisen for landbruket 2022 i Oslo. Prisen ble høytidelig overrakt en fornøyd vinner i dag

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.11.2022

Juryformann Kristin Willoch Haugen, direktør for Innovasjon Norge Oslo Viken, sto for overrekkelsen. Under overrekkelsen legger hun vekt på at en av bedriftens grunntanker er «å lage mat som alle vil ha av råvarer ingen vil ha».

Gamle grisepurker, utrangerte søyer og pensjonerte melkekyr har ekstra kvaliteter og forvandles til de lekreste pølser, spekemat, patéer og andre ettertraktede produkter i bedriftens brede produktspekter. De er kompromissløse på kvalitet og leverer håndverksprodukter til de fremste restaurantene i Norge – sier Willoch Haugen.

Og nettopp kokkene trykker produktene til sitt hjerte, det mangler ikke på strålende tilbakemeldinger fra noen av Nordens beste restauratører.

 

Svinn og kjøttforbruk

Også private forbrukere har lagt sin elsk på håndverk og kvalitet fra de dyktige folkene hos Indre Oslo matforedling. Gjennom bedriftens egen Pølseklubb kan forbrukerne forhåndsbestille varer før de blir produsert, og dermed bidra til mindre svinn.

Indre Oslo matforedling støtter nasjonale råd om å spise mindre kjøtt, men er opptatt av at kjøttet som faktisk spises skal smake bedre. De eksperimenterer også med mye grønnsaker i pølsene for å redusere det totale kjøttinntaket.

Fra venstre: Kristin Willoch Haugen, Innovasjon Norge, Timon Botez, IOm, Magnus Thorvik, IOm, Ingeborg Gresaker, Innovasjon Norge, Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap, Oslo kommune

Om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Kandidatene er vurdert etter følgende kriterier:

  • Bærekraft, herunder
  • Økonomisk resultat/lønnsomhet
  • Sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet
  • Miljømessig som utnytting av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp
  • Innovasjon /nyskaping

De fylkesvise vinnerne får en pengepremie på 50 000 kroner og går videre til konkurransen om den nasjonale prisen.

Landbruksdirektør Nina Glomsrud Saxrud fra Statsforvalteren i Oslo og Viken, sitter i juryen sammen med representanter fra Akershus Bondelag, Oslo og Akershus Bonde- og Småbrukarlag, samt Oslo kommune, i tillegg til nevnte juryleder.

Vinneren av den nasjonale prisen offentliggjøres i januar 2023.

Statsforvalteren gratulerer Indre Oslo matforedling Magnus Thorvik og Timon Botez!