En hyllest til det ypperste innen mat og drikke

Fra Det Norske Måltid 2020 hvor Ask gård fikk pris. De er også finalist i årets konkurranse. Foto Kjersti Grøndahl, Statsforvalteren i Oslo og Viken

Viken stiller sterkt med mange finalister når Det Norske Måltid går av stabelen for 14. gang på 3. februar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.02.2022

Dyktige produsenter fra Viken skal hedres

Viken skiller seg ut og har flest finalister sammen med Trøndelag og Rogaland. Her er finalistene fra Oslo og Viken:

  • Årets drikk: Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken
  • Årets ost: Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken
  • Årets kjøtt: Flat Iron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken
  • Årets bakst: Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken
  • Årets kjøtt foredlet: Passe spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken

Det Norske Måltid er én av tre nasjonale omdømmetiltak for mat og drikke som støttes av regjeringen, og skal bygge opp under utviklingen av Matnasjonen Norge. Statsforvalteren har et særskilt oppdrag om å bidra til utvikling av Matnasjonen Norge, derunder utviklingen av sterke mat- og reiselivsregioner.

Her kan du lese mer om det Det Norske Måltid

Digital finalesending

Finalen i Det Norske Måltid blir digital og sendes på Matkanalen 3. februar 2022. Bakgrunnen er den usikre smittesituasjonen og restriksjonene vi har i landet nå.

- Vi hadde gledet oss til å treffe finalister, produsenter, kokker og matinteresserte fra hele Norge til finalefest i Stavanger i februar, men så blir det ikke slik. I stedet blir det en spennende finalesending der vi ønsker å sette fokus på de fantastiske produktene og produsentene som er i årets finale. Samtidig tillater vi oss å glede oss til vi igjen kan treffes og planlegger for finalefest i februar 2023, da har Det Norske Måltid 15 års jubileum, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Ny Bondelagskokk

Norges Bondelag skal kåre ny Bondelagskokk på finalen til Det Norske Måltid. Også her har Oslo og Viken en finalist, nemlig Jørgen Ravneberg, som er kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner i Oslo.

- I samarbeid med Norges Bondelag og norske matprodusenter over hele landet, og med et kokkestipend på 100 000 kroner, skal Bondelagskokken være med å stimulere til matglede og fremme norsk matkultur og spre kunnskap om de unike råvarene som blir produsert i hele landet, forteller Kari Marte Sjøvik i Norges Bondelag.

Les mer om de tre finalistene som kjemper om å bli ny bondelagskokk

- Bli med å heie frem finalistene og hylle det ypperste innen norsk mat og drikke gjennom et spennende finaleprogram på torsdag kveld, oppfordrer Kjersti Grøndahl, matkontakt hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.

 

Kontaktpersoner