Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp av tunnelvaskevann fra renseanlegg i Frogn kommune

Høringsfrist:
8. mars 2024

Statsforvalteren i Oslo og Viken har den 15.12.2023 mottatt søknad fra Statens Vegvesen om tillatelse til utslipp av tunnelvaskevann fra nytt renseanlegg i Frogn kommune.

Publisert 12.02.2024

Sammendrag av søknaden

Det planlegges etablering av nytt renseanlegg for tunnelvaskevann fra Smiehagentunnelen,
Vassumtunnelen og Nordbytunnelen i Frogn kommune. Renseanlegget skal ta imot og rense tunnelvaskevann fra disse tunnelene. Resipient for renset tunnelvaskevann vil være Årungenelva. Renseprosessen i renseanlegget vil bestå av en sedimenteringsprosess hvor partikler og forurensning holdes igjen, og vannet vil ha en oppholdstid i anlegget som er beregnet til 4-5 uker. Formålet med renseanlegget er å redusere belastningen på Årungenelva. Statens Vegvesen beskriver i søknaden at renseanlegget vil føre til en vesentlig forbedret rensing sammenlignet med dagens renseløsning for de tre tunnelene, og at man vil få bedre kontroll over oppholdstid for tunnelvaskevannet. Det er i søknaden foreslått grenseverdier for utslipp for å sikre at vannkvaliteten i resipienten ikke skal bli varig forringet av tiltaket.   

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 08.03.2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2023/46925.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
8. mars 2024