Høring av søknad om tillatelse til peling i Langviksbukta i Oslo kommune

Høringsfrist:
18. august 2023

Bygdø båtforening har søkt Statsforvalteren om tillatelse etter forurensningsloven til peling i Langviksbukta (gnr/bnr. 2/21) i Oslo kommune.

Publisert 06.07.2023

Sammendrag av søknad

Louisebryggen i Langviksbukta i Oslo kommune leies og driftes av Bygdø båtforening. Louisebryggen har vært historisk anløpssted for fergetrafikk fra Pipevika til Bygdøy fra 1800-tallet til godt inn i 1900-tallet. Bryggen benyttes nå av Bygdøy båtforening som har ca. 25 medlemmer. Flere av pelene til bryggen er i dårlig forfatning. Bygdø båtforening ønsker derfor å bytte ut disse pelene for å opprettholde bryggens bæreevne og funksjonalitet. Det søkes om å erstatte 8 peler med lengde 10 – 12 m over et areal på ca. 50 m2. Pelene skal settes ca. 6 m ned i bunnsedimentet. Tiltaket skal gjennomføres fra sjøgående fartøy. Det er påvist forurensede sedimenter i tiltaksområdet.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 18.08.2023. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2023/24136.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.