Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring og utfylling i Rolfsbukta i Bærum kommune og ved Flaskebekk i Nesodden kommune

Høringsfrist:
7. juni 2022

Nesodden kommune har søkt Statsforvalteren om tillatelse til mudring og utfylling i Rolfsbukta i Bærum kommune og ved Flaskebekk brygge i Nesodden kommune.

Publisert 10.05.2022

Søknad

Nesodden kommune ønsker å legge en ny reservevannledning for å sikre fremtidig vannforsyning til kommunen. Traséen skal strekke seg fra Rolfsbukta ved Fornebu til Flaskebekk brygge på Nesodden. På Flaskebekk skal det etableres en trykkøkningsstasjon og pumpestasjon som knyttes til Vardenbakken på Nesodden via sjøledninger. Ved ilandføring i Rolfsbukta vil det være behov for å mudre. Det vil også være behov for noe sprenging ved Flaskebekk brygge. Ledningen skal dekkes til med masser etter at den er lagt.

I Rolfsbukta søkes det om mudring og utfylling av inntil 480 m3 masser over et areal på opptil 840 m2. Det skal mudres maksimalt 2,5 m ned i sedimentet. Det har blitt gjennomført sedimentundersøkelser i tiltaksområdet. Undersøkelsene viste at sedimentet er forurenset med nikkel og ΣPCB-7 i tilstandsklasse III, samt diverse PAH-forbindelser i tilstandsklasse III-IV, jf. Miljødirektoratets veileder Grenseverdier for klassifisering av vann, sediment og biota (M-608/2016). Søker opplyser om at det skal benyttes siltgardin for å redusere spredning av forurensede partikler under mudre- og utfyllingsarbeidene. De oppgravde massene skal leveres til godkjent mottak. Det skal benyttes masser fra lokalt pukkverk for å dekke til ledningen. 

Ved Flaskebekk brygge består grunnen hovedsakelig av fjell, og det vil derfor være behov for noe sprenging av fjell for å lage grøft til ledningen. Ledningen vil dekkes til med pukk og kult. I tillegg skal det støpes en frontvegg i betong som stablestensbryggen vil bli reetablert på. Hensikten med frontveggen er å skape et stabilt fundament for bryggen. Totalt søkes det om sprenging av ca. 30 m3 fjell over et areal på ca. 15 m2, samt utfylling av masser på inntil 139 m3 over et areal på opptil 58 m2. Betongutfyllingen er inkludert i utfyllingsestimatene. Det skal benyttes siltgardin for å redusere partikkelspredning. Tiltaket planlegges gjennomført i perioden oktober 2022 - mai 2023.

Søknadene kan leses i menyen til høyre. 

Du kan sende innspill eller merknader til søknadene

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Oslo og Viken innen 7. juni 2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2022/8985.

Etter at uttalelser har kommet inn til Statsforvalteren vil de bli forelagt søker for uttalelse.

Høringsfrist:
7. juni 2022