Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til etablering av anlegg – Miljø Norge AS, Vebjørnsvei 5 i Lier kommune

Høringsfrist:
18. mars 2022 23.59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har 30.09.2021 mottatt søknad fra Miljø Norge AS om tillatelse til etablering av anlegg for gjenvinning av brannslukkere ved Vebjørnsvei (gnr/bnr 21/51) i Lier kommune.

Publisert 21.02.2022

Sammendrag av søknaden

Miljø Norge AS søker om utslippstillatelse etter forurensningsloven for etablering av et anlegg for automatisert gjenvinning av kasserte håndholdte brannslukkere med kapasitet på inntil 350 000 apparater per år og driftstid på 06:00-22:00 mandag til fredag. Det omsøkte anlegget er plassert i Vebjørnsvei 5 (gnr/bnr 21/51) ved Amtmannssvingen på Lierstranda i Lier kommune, hvor området er regulert til industri.

I dag destrueres gamle brannslukningsapparater som farlig avfall. Miljø Norge AS opplyser at målet med anlegget er å øke resirkulering av gamle brannslukkere og dermed bidra til redusert mengde av farlig avfall og miljørisiko tilknyttet det. Virksomheten vil resirkulere pulver-, skum- og CO2-apparater.

Virksomheten søker om utslipp av inert gass (nitrogen, N2) til luft, samt noen diffuse utslipp av CO2-gass, husholdningsstøv og brannslukningspulver i begrenset mengde. Utslipp av nitrogen under produksjonen skal ifølge søknaden ikke overstige 50 tonn per år. Støv fra pulver skal fanges opp på filtre i ventilasjonssystemet, men kan ifølge virksomheten føre til utslipp av svært begrenset mengde. Virksomheten opplyser at brannslukningspulveret ikke er giftig. Utslippskontroll skal utføres i henhold til utarbeidet måleprogram. Det skal ikke være utslipp til grunn eller vann.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Miljø Norge AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 18.03.2022. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2021/30454».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.