Høring: Stena Recycling AS – Ausenfjellet i Lillestrøm kommune søker om tillatelse til å etablere mottak og mellomlager for litium ion industribatterier fra biler

Høringsfrist:
1. september 2021

Etablering av mottak for litium-ion-industribatterier krever tillatelse etter forurensningsloven.

Publisert 09.07.2021

Stene Recycling AS driver i dag gjenvinningsanlegg på Ausenfjellet og søker nå om å etablere mottak for litium-ion industribatterier. Dette er i hovedsak batterier fra elektriske biler, men kan også være batterier fra annen industriell virksomhet.

Stena har søkt Statsforvalteren, som forurensningsmyndighet for avfallsanlegg, om tillatelse etter forurensingsloven. Søknaden er lagt ut på høring.

Ved batterimottaket er det tenkt at batteriene skal kontrolleres, demonteres og utlades før de sendes videre til behandlingsanlegg et annet sted.

Alt av mottak og mellomlagring av litium-ion-batterier skal foregå innendørs i hall. Ved normal drift forventes det ikke nevneverdig forurensning fra batterimottaket til jord, luft og vann.

Trafikken til og fra anlegget kan øke noe med anslagsvis cirka 500 transporter inn og 200 transporter ut per år.

Eventuelle merknader til saken sendes Statsforvalteren i Oslo og Viken på sfovpost@statsforvalteren.no innen 01.09.2021.

Høringsfrist:
1. september 2021