Søknad om tillatelse til tiltak i sjø ved Revholmen i Hvaler kommune

Høringsfrist:
4. juli 2019 23.30

Statens vegvesen Region øst søker Fylkesmannen om tillatelse etter forurensningsloven til utfylling i sjø ved Revholmen i Hvaler kommune. 

Publisert 05.06.2019

I sammenheng med etablering av ny gang- og sykkelveg langs Fv108 (Håholmen-Økholmen), søker Statens vegvesen Region øst om tillatelse til utfylling i sjø, sprenging på land og etablering av en ny gang- og sykkelbru ved Revholmen i Hvaler kommune. Prosjektet består av tre entrepriser som medfører tiltak i sjø:

  • EP4 – Revholmen G/S-bru.
  • EP1.1 – Utbygging av G/S-veg.
  • EP2 – Sjøkabel.

Søknaden fra Statens vegvesen Region øst gjelder entreprisen EP4 – Revholmen G/S-bru, og omfatter etablering av ny bru for G/S-veg parallelt med eksisterende bru der Fv108 krysser en mindre sjøled ved Lille Revholmen. For de resterende entreprisene er Hafslund Nett AS ansvarlig søker.

I entreprisen EP4 – Revholmen G/S-bru skal ca. 450 pam3 (prosjekterte anbrakte kubikk) steinmasser ut til utfyllingsområder ved bunnfundamentet. Utfyllingene er planlagt med et berørt sjøbunnareal på ca. 260 m2, og utfyllingene vil foregå fra land og/eller gravemaskin fra lekter. Utbygging av G/S-bru ved Revholmen inkluderer også fjerning av 5 pfm3 (prosjekterte faste kubikk) av eksisterende steinfylling ved brufundamentet. 

Søknaden kan leses i sin helhet i menyen til høyre.

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen i Oslo og Viken innen 4. juli 2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no

eller per post til:

Fylkesmannen i Oslo og Viken
Postboks 325
1502 Moss.

Eventuelle uttalelser skal merkes med referanse 2019/25768.

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
4. juli 2019 23.30

Kontaktpersoner

Dokumenter