Tilsyn med Eidsvoll kommune på barnehageområdet

Vi har ført tilsyn med Eidsvoll kommune. Temaet for tilsynet er barnehagemyndighetens praksis ved behandling av søknad om dispensasjon fra utdanningskravet, jf. forskrift om pedagogisk bemanning og dispensasjon i barnehager. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 09.11.2022

I tilsynet har vi funnet at kommunen har et godt utgangspunkt for å behandle søknader om dispensasjon fra utdanningskravet. Kommunen har utarbeidet prosedyre og veileder for søknad om midlertidig dispensasjon fra utdanningskravet. Videre ser vi at barnehagemyndigheten skaffer seg mye og god informasjon til å gjøre vurderinger av de krav som forskrift til pedagogisk bemanning og dispensasjon i barnehager § 3 stiller til behandling av søknad om dispensasjon fra utdanningskravet. Samtidig ser vi ikke av vedtakene hvilke skjønnsmessige vurderinger barnehagemyndigheten gjør av eksempelvis barnehageeiers innsats for å skaffe kvalifiserte søkere, informasjonen den får om de reelle kvalifikasjonene til den det søkes dispensasjon for, eller hvordan barnehagemyndigheten legger hensynet bak hovedregelen om utdanningskravet til grunn ved behandling av dispensasjonssøknader.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Eidsvoll har på dette temaet og hvilke regelbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens hjemmeside.