Samling «Et aldersvennlig Innland»

Regionalt støtteapparat for Leve hele livet i Innlandet og Senteret for et aldersvennlig Norge inviterte til samling med tema «Et aldersvennlig Innland» på Scandic Hamar den 20. januar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.02.2023

80 ansatte fra kommunene ble inspirert til tverrsektorielt samarbeid som er nødvendig for å kunne nå målene for et aldersvennlig samfunn.

Programmet inneholdt bidrag fra Innlandskommunen Kongsvinger og Gausdal. Kongsvinger kommune delte om sitt arbeid med aldersvennlig boliger. Gausdal kommune fortalte om sitt arbeid med politisk forankring, kartlegging og innsiktsintervjuer. Vi var heldige og fikk med oss to kommuner fra Rogaland fylke også. Vindafjord kommune delte sine erfaringer rundt transportløsningen «Handlebussen» og Sauda fortalte om mobilitet i sin kommune, ordningen «Hent meg». Innlandet Fylkeskommune holdt innlegg om «Mobilitetstrategi for Innlandet 2021-2030». Det ble også god tid til arbeid i grupper på samlingen for erfaringsutveksling og videre arbeid rundt å bygge et enda mer aldersvennlig Innlandet.

Vi håper samlingen har bidratt til å inspirere til utvikling av gode og inkluderende lokalsamfunn for alle, uavhengig av alder. Samlingens innhold er også nyttig i forbindelse med regjeringens kommende iniativ «Bo trygt hjemme».

Besøk nettsiden til Senteret for et aldersvennlig Norge.

Nytt hefte med eksempler på universelt utformede og aldersvennlige uterom og møteplasser.

 

Kontaktpersoner