Storberget-utvalget overleverte rapport til statsråden

Foto: Kunnskapsdepartementet

Onsdag overleverte Knut Storberget rapporten om finansiering av private barnehager til kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Storberget har ledet barnehageutvalget og sekretariatet har bestått av ansatte fra Statsforvalteren i Innlandet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.06.2021

Stortinget vedtok i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2021 at det skulle settes ned et hurtigarbeidende utvalg for å se på finanseringen av private barnehager. I februar oppnevnte Kunnskapsdepartementet Knut Storberget som leder for utvalget. I tillegg har utvalget bestått av representanter fra KS, Private Barnehagers Landsforbund, Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Virke.

Statsforvalteren i Innlandet ble spurt om å stille med sekretariat til utvalgsarbeidet, noe embetet sa seg villig til. At sekretariatet for utvalget ble rekruttert fra statsforvalterembetet, og ikke fra direktorat og departement, er uvanlig. De siste månedene har fire medarbeidere hos Statsforvalteren i Innlandet bistått barnehageutvalget som sekretariat.

Fra februar og fram til utgangen av mai har barnehageutvalget møttes 13 ganger – både fysisk og digitalt. Nå er rapporten ferdig og gitt videre til oppdragsgiverne i Kunnskapsdepartementet. Gjennom barnehageutvalgets arbeid har embetet dermed vist at sekretariatsfunksjonen for utvalgsarbeid på en god måte kan ivaretas av våre medarbeidere.

Storbergets presentasjon av rapporten.

Utvalgets rapport finner du på Kunnskapsdepartementets nettsider.

Kontaktpersoner