Høring: Tillatelse til mottak av jord- og steinmasser i Gjefle Næringspark

Høringsfrist:
15. mai 2024

Vi har sendt ut forhåndsvarsel om krav i tillatelse til virksomhet etter forurensningsloven for Åse Gjefle. Tillatelsen gjelder mottak av masser som ikke er forurenset for utfylling/deponering.

Publisert 24.04.2024

Mottak av masser fra flere ulike kilder for utfylling eller deponering krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven, jf. vårt brev til kommunene i Innlandet, datert 14. september 2022, se lenke i menyen til høyre.

Åse Gjefle har søkt om mottak av jord- og steinmasser som ikke er forurenset (såkalte «rene masser») i Gjefle Næringspark, gnr/bnr 121/3 i Nordre Land. Søknaden er i henhold til reguleringsplan vedtatt av kommunestyret i Nordre Land den 21. mars 2024.

Masser som mottas ved anlegget skal benyttes til utfylling/deponering på stedet. Formålet med deponering og utfylling med masser er å etablere areal til næringsbebyggelse. Et av de viktigste formålene med tillatelse etter forurensningsloven, er å sette tilstrekkelige vilkår rundt mottakskontroll. Vi vil også sette spesifikke vilkår til støv og støy, journalføring med mer. Ved å regulere virksomheten med tillatelse etter forurensningsloven, vil Statsforvalteren også kunne føre tilsyn ved virksomheten.

Kommentarer og innspill til forhåndsvarselet med utkast til tillatelse, kan sendes til postmottak: sfinpost@statsforvalteren.no eller pr. post til Statsforvalteren i Innlandet, Postboks 987, 2604 Lillehammer. Alternativt kan skjema lengre ned på siden benyttes.

Frist: 15. mai 2024

Høring etter forurensningsloven - Mottak av jord- og steinmasser i Gjefle Næringspark