Høring av søknad om tillatelse til utslipp av avløpsvann fra Snertingdal Ysteri

Høringsfrist:
25. april 2023

Hagens Rørservice AS søker på vegne av Snertingdal Ysteri AS om tillatelse til utslipp av prosessavløpsvann og sanitært avløpsvann fra ysteri, café og leiligheter. Frist for merknader er 25. april 2023.

Publisert 21.03.2023

Avløpet fra virksomheten blir i dag samlet i en tett tank som tømmes av septikbil og fraktes til kommunalt avløpssystem for behandling. Denne løsningen ønsker man å erstatte med en lokal renseløsning som skal bestå av fordrøyningstank, minirenseanlegg og slamavskiller. Myse fra ysterivirksomheten skal ikke slippes på renseløsningen, men samles i en egen tett tank for distribuering til en lokal bonde.

Etter rensing skal avløpsvannet ledes i rør (lukket bekk) til resipienten Storelva som er en middels stor vannforekomst med helårs vannføring og utløp i Ringsjøen. Storelva selv er klassifisert med god økologisk tilstand, mens bekkefeltet rundt (kalt Storelva bekkefelt) har moderat økologisk tilstand. Storelva er registrert med middels grad av påvirkning fra diffus avrenning fra dyrket mark, avrenning fra husdyrhold/husdyrgjødsel, og avrenning fra spredt bebyggelse.

Les søknadsdokumentene (til høyre) for mer informasjon.

Eventuelle merknader sendes som e-post eller brevpost til Statsforvalteren i Innlandet, sfinpost@statsforvalteren.no eller Postboks 987, 2604 Lillehammer innen 25. april 2023.

Du kan også benytte skjemaet nedenfor.