Høring – Søknad om tillatelse til utslipp av avløpsvann fra Gamlestølen renseanlegg

Høringsfrist:
22. februar 2023

Norconsult AS søker på vegne av Etnedal kommune om tillatelse til utslipp av avløpsvann fra Bakkebygde tettbebyggelse, med rensing av avløpsvannet i Gamlestølen renseanlegg. Frist for merknader er 22. februar 2023.

Publisert 30.01.2023

Gamlestølen renseanlegg eies og drives i dag av Gamlestølen Turistsenter, men Etnedal kommune skal ta over drift og eierskap renseanlegget, og bygge et nytt renseanlegg med utvidet kapasitet i tilknytning til eksisterende anlegg.

Det søkes om tillatelse til utslipp fra Bakkebygde tettbebyggelse med rensing av avløpsvann i Gamlestølen renseanlegg som etter ombygging skal ha en kapasitet på totalt 3660 pe. Renset avløpsvann føres ut i Langtjednbekken, som etter samløp med Øyvassbekken renner videre ut i Brennaelva og Dokka før utløp i Randsfjorden.

Det utvidete renseanlegget vil fortsatt benytte eksisterende slamavskiller som en forbehandling foran et nytt biologisk-kjemisk rensetrinn. Avløpsvannet vil bli pumpet fra slamavskilleren og til det nye biologisk-kjemiske renseanlegget. Eksisterende biodammer foreslås beholdt som et etterpoleringstrinn, noe som også innebærer en videreføring av dagens utslippspunkt i Langtjednbekken.

Les søknadsdokumentene (til høyre) for mer informasjon.

Eventuelle merknader sendes som e-post eller brevpost til Statsforvalteren i Innlandet, sfinpost@statsforvalteren.no eller Postboks 987, 2604 Lillehammer innen 22. februar 2023.

Ev. kan skjema nedenfor benyttes.