Høring - Mellomlagring og knusing av returasfalt på Hovejordet

Høringsfrist:
1. august 2022

Brødrene Lunn AS søker om utslippstillatelse for mellomlagring, sikting og knusing av gjenbruksasfalt på Hovejordet i Lillehammer kommune

Publisert 24.06.2022

Brødrene Lunn søker om å kunne mellomlagre, sikte og knuse inntil 15 000 tonn returasfalt i året på et område som i dag brukes av virksomheten til parkering av lastebiler, transportutstyr og lastemaskiner. Brødrene Lunn AS leverer transporttjenester til både anleggs- og asfaltbransjen. Området er regulert for industri og omsøkt virksomhet er ikke i strid med bestemmelsene i reguleringsplanen. Toas AS som er grunneier, er blitt varsel om endring av aktivitet på tomten.

 

Mulige utslipp fra returasfalt vil være polysykliske aromatiste hydrokarboner (PAH) som finnes i bindemiddelet i asfalt. Returasfalt før 1970-tallet kan inneholde tjære med svært høye forekomster av PAH. Brødrene Lunn AS søker kun om å håndtere frest asfalt og asfaltflak uten tjære.  

Fra søknaden opplyses det at returasfalten skal lagres på fast dekke. Arealet som skal brukes til mellomlagring er på 4 mål. Nærmeste resipient er Gudbrandslågen som ligger 630 m unna tomten. Nærmeste bebyggelse er et dekkeverksted 45 m unna tomten, og nærmeste bolig er 315 m unna tomten. Søker spesifiserer i epost at asfaltflak, frest asfalt og asfalt med fremmedmaterialer skal oppbevares i forskjellige hauger. Maksimal lagringstid for asfaltflakene er opplyst til å være tre år. Alt mottak av asfalt registreres på mottaksskjema der Informasjon om type asfaltmasser, mengder og opprinnelse registreres.

For mer informasjon, se vedlagt søknad fra Brødrene Lunn AS.

Høringsuttalelser til søknaden kan skrives i skjemaet nedenfor eller sendes til Statsforvalteren i Innlandet innen 1. august 2021 på e-post:

sfinpost@statsforvalteren.no, eller per post: Postboks 987, 2604 Lillehammer.

Søknadsdokumenter kan leses til høyre på siden. Søknadsdokumentene er også lagt ut til gjennomsyn hos Lillehammer kommune.

Høringsfrist:
1. august 2022