Ny forskrift om regionale miljøtilskudd i jordbruket ute på høring

Høringsfrist:
31. mars 2019 23.59

Fylkesmannen i Innlandet sender ut ny forskrift om regionale miljøtilskudd i jordbruket for Hedmark og Oppland på høring.

Publisert 15.02.2019

Store deler av forskriften er allerede bestemt gjennom nasjonal instruks for regionale miljøtilskudd i jordbruket, fastsatt av Landbruksdirektoratet. I instruksen går det fram hva fylkene kan bestemme regionalt i sin forskrift og hva som er fastsatt nasjonalt. Fylkesmannen har i forslaget til forskrift satt inn bestemmelser til en del av paragrafene der det er mulig å gjøre dette regionalt. Det er disse bestemmelsene/avgrensningene vi nå ber om innspill på. Hva Fylkesmannen kan bestemme/avgrense regionalt framgår av forskriftsmalen i nasjonal instruks, der dette er markert med tekst i kursiv.

Instruksen gir også utfyllende informasjon om de ulike ordningene som fylkene kan velge å ta med i sine regionale miljøprogram. Utvalget av ordninger som er med i forskriften er bestemt i Regionalt miljøprogram for Innlandet 2019-2021, som ble vedtatt i november 2018 som en del av Regionalt bygdeutviklingsprogram.

Fylkesmannen ønsker at høringsuttalelser sendes inn via skjema under.

Høringsuttalelser kan også sendes elektronisk til fminpost@fylkesmannen.no eller som brev til Fylkesmannen i Innlandet, postboks 987, 2640 Lillehammer.

Høringsuttalelser må sendes til Fylkesmannen innen 31. mars 2019.