Vi ønsker Aase Aamland velkommen som ny fylkeslege i Agder!

Aase Aamland (46 år) fra Kristiansand har takket ja til stillingen som fylkeslege og leder for helse- og sosialavdelingen hos Statsforvalteren i Agder. Hun erstatter tidligere fylkeslege Anne-Sofie Syvertsen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 06.10.2022

Avdelingen er ansvarlig for at alle innbyggere skal ha mulighet til gode og likeverdige helse- og sosialtjenester. Avdelingen behandler blant annet klagesaker fra innbyggere som mener de ikke har fått oppfylt sine rettigheter til helsehjelp, og fører tilsyn med sykehus, institusjoner og kommunehelsetjenestene.

"Etter å ha jobbet mange år som fastlege og forsket på uforklarte helseplager og sykefravær, har jeg mye erfaring med og kompetanse om hvordan «alt henger sammen med alt», i menneskers livssituasjon og helsetilstand. Jeg ser derfor tydelig viktigheten av at Statsforvalteren i Agder bidrar inn i arbeidet med å styrke levekårsutfordringene i fylket vårt, sier Aase Aamland."

Den nye fylkeslegen har bred erfaring både som fastlege og legevaktslege i ulike små og store kommuner, og er godt kjent med fastlegesituasjonen både nasjonalt og her i Agder. Hun har tidligere hatt ulike tillitsverv i legeforeningen, blant annet som nestleder i Allmennmedisinske Forskningsutvalg, leder i referansegruppen for medisinsk uforklarte plager og sykdommer og medlem av referansegruppen for legevaktmedisin. Videre har hun i flere år vært legekyndig medlem av kontrollkommisjonen i tidligere Vest-Agder. Hun kommer nå fra stillingen som assisterende fylkeslege i Agder.

"Med Aase Aamland har vi fått en energisk fylkeslege med solid faglig tyngde og erfaring fra både forskning og fastlegepraksis. Etter fire år som assisterende fylkeslege her hos oss, kjenner hun godt til de oppgavene og utfordringene som ligger i stillingen som fylkeslege. Vi er veldig glade for at hun nå har valgt å bli en del av laget som skal gjøre en innsats for å bedre levekårene på Agder, sier statsforvalter Gina Lund."