Oppstart med vern av Paddetjern og Iletjern i Arendal kommune

Høringsfrist:
10. mai 2024 23.59
Bilde av et tjern med vannliljer
Paddetjern og Iletjern er viktige våtmarksområder som har stor verdi som leveområde for damfrosk og andre våtmarkstilknyttede planter, dyr og insekter. Foto: Arnstein Knutsen Engemyr.

Statsforvalteren melder oppstart av verneprosess for Paddetjern og Iletjern i Arendal kommune. Tjernene er blant de siste leveområdene for den kritisk trua arten damfrosk i Norge. Frist for innspill er 10. mai. 

Publisert 10.04.2024

Arbeid med vern av dette området er en del av oppdraget «Bevaring av verdifull natur». Området er foreslått vernet som naturreservat, jf. naturmangfoldloven § 37. 

Formålet med oppstartsmeldingen er å invitere til samarbeid om gjennomføring av prosessen. Vi oppfordrer til å komme med innspill til verneplanarbeidet. Dette kan være forhold man mener bør omtales i forskriftene, reguleringer fra kommunene eller spesielle interesser som må tas hensyn til i den videre verneprosessen for det enkelte området.

Innspill sendes skriftlig til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4809 Arendal eller på e-post til sfagpost@statsforvalteren.no innen 10. mai 2024. 

Høringsfrist:
10. mai 2024 23.59