Program for Kongeparets fylkesbesøk i Agder

Sjaluppen tar Kongeparet tilbake til Kongeskipet i Fjord kommune under fylkesturen til Møre og Romsdal i 2022
Sjaluppen tar Kongeparet tilbake til Kongeskipet i Fjord kommune under fylkesturen til Møre og Romsdal i 2022 Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff.

Velkommen til Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja sitt fylkesbesøk i Agder 26.–27. mai 2024!

Publisert 13.05.2024

Kongeparet besøker Froland kommune og Åseral kommune henholdsvis 26. og 27. mai. I begge kommunene vil Kongeparet og innbyggere i alle aldre få oppleve smakebiter fra rike og mangfoldige aktivitets- og kulturtilbud.

Her finner du programmet for fylkesbesøket.

Froland kommune – søndag 26. mai klokken 13.00

Froland er mest kjent for Frolands Verk med den godt bevarte hovedbygningen fra 1791. Her døde matematikeren Niels Henrik Abel i 1829, mens han besøkte sin forlovede som var guvernante. Det er nettopp Frolands Verk som blir festarena for Kongeparets besøk. Sammen med Kongeparet får vi denne dagen oppleve musikk, dans, frolandshistorie og morsomme innslag.

Åseral kommune – mandag 27. mai klokken 11.25

Kongeparet møter feststemte innbyggere ved Minne kultursenter i Kyrkjebygd. Åseral kommune ligger sentralt plassert midt i Agder, og med sine rundt 2500 fritidshytter og tre ulike alpinanlegg besøker mange tilreisende kommunen. Åseral har et bredt og aktivt idretts- og kulturliv, og sammen med Kongeparet får vi oppleve danseoppvisning, folkemusikk og andre kulturelle innslag.

Benytter Kongeskipet Norge

At Kongeskipet blir benyttet under fylkesturen, vil bidra til å skape en flott ramme rundt besøket. I forbindelse med fylkesturen vil Kongeskipet anløpe Arendal, Farsund og Flekkefjord for overgang til transport videre til kommunene som skal besøkes. Det legges ikke opp til egne arrangementer ved disse anløpsstedene.

Velkommen til festdager ved Frolands Verk og Minne kultursenter!

Programendringer kan forekomme.