BLI BØSSEBÆRER i TV-aksjonen! Og bli med på høstens vakreste eventyr!

Søndag 23. oktober går en av høstens viktigste begivenheter av stabelen, nemlig TV-aksjonen 2022 i regi av NRK. Gina Lund, statsforvalter i Agder, er leder av fylkesaksjonskomiteen. Hun oppfordrer alle i Agder til å bidra.

Publisert 18.10.2022

– Vi setter stor pris på at statsforvalteren støtter det viktige arbeidet vårt, sier Anita Mørland og Øivind Berg. De leder det daglige arbeidet med aksjonen i Agder og er tett på kommunekomiteene i hele fylket.

TV-aksjonen er en enestående dugnad, også sett i internasjonal målestokk. I år er det organisasjonen og fredsprisvinneren Leger Uten Grenser som er mottaker av midlene som samles inn. – Årets aksjon skal samle inn penger til organisasjonen sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Bøssebæreraksjon og møtet i døra er en tradisjon og et svært viktig element i TV-aksjonen. Selv om ikke alle har kontanter er det mulig å gi på bøssa digitalt gjennom tjenesten VIPPS eller SMS. Derfor er det fortsatt stort behov for bøssebærere, selv i selve aksjonsuka. Vi vil derfor oppfordre alle som har tid og lyst til å bidra på selve aksjonsdagen 23. oktober til å registrere seg på nettsiden blimed.no. 

Denne oppfordringen støtter statsforvalter Gina Lund helt og fullt, og håper på stor og bred oppslutning om TV-aksjonen i Agder i år. Leger Uten Grenser gjør en uvurderlig jobb der hjelpen trengs mest – og vi skal inspirere og takke alle frivillige og ansatte som gir av sin tid, tar en pause i sine karrierer, og reiser ut for å redde liv. Dette kan vi være med på gjennom TV-aksjonen. Leger med hele Norge i ryggen – sammen redder vi liv.