Statsforvalterens barn- og ungeseminar under Arendalsuka 2023 handlet om tverrfaglig samarbeid!

Statsforvalterens barn- og ungeseminar fredagen under Arendalsuka er gjennomført! Tema var tverrfaglig samarbeid rundt utsatte barn og unge.

Publisert 25.08.2023

Dette var et inspirasjonsseminar i rekken av aktiviteter barn og unge-gruppa hos Statsforvalteren har gjennomført og skal gjennomføre når det gjelder å løse oppdraget om å gjøre endringer i de nye velferdslovene kjent. Endringene omhandler plikt til samarbeid mellom tjenester til barn og unge og deres familier.

Dagen startet med jazzmusikerne og tidligere professorer på NTNU Bjørn Alterhaug og John Pål Inderhaug som «spilte oss inn» og snakket om å lytte til hverandre for å klare å spille sammen og improvisere.

Høgskolelektor Kristian Øen fra NLA Høgskolen i Bergen snakket om at vi må tørre å ta de frimodige samtaler for å kunne få til tverrfaglig samarbeid.

Elisabeth Andvik fra Handelshøyskolen BI snakket om barrierer og suksessfaktorer for samhandling.

Vi avsluttet med redningsmann Alvin Fyhn fra Redningstjenesten som snakket om at vi må øve på tverrfaglig samarbeid og å tørre å gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Statsforvalter Gina Lund rundet av seminaret. 

 

Det kom ca. 180 deltakere på vårt seminar og vi fikk alle mye å tenke på😊

 

 

Vi har dessverre ikke mulighet til å legge ut presentasjonene fra seminaret, men ta kontakt med den enkelte foredragsholder hvis det er ønskelig!