Ekstremværet «Ingunn» kommer

Ekstremværet "Ingunn" treffer Trøndelag onsdag. Det forventes kraftig vind og vindkast i hele fylket både onsdag kveld, natt til torsdag, og deler av torsdagen. Foto: Meteorologisk institutt.

Ekstremværet «Ingunn» treffer Trøndelag i løpet av onsdag ettermiddag. Folk og kommuner oppfordres til å forberede seg. 

Publisert 31.01.2024

Det er varslet ekstreme vindkast og vind opp mot orkan styrke i de mest utsatte områdene. Meteorologisk institutt har onsdag utvidet ekstremvarselet til å strekke seg godt utover torsdag formiddag.

Følg med

Ekstremværet treffer allerede onsdag ettermiddag. Fylkesberedskapssjef Dag Otto Skar anbefaler folk om å holde seg oppdatert på farevarslene, da hvilke områder som blir berørt kan utvikle seg fortløpende.

– Det er viktig å følge med på rådene fra myndighetene, holde seg oppdatert, og ta sine forholdsregler, sier Skar.

Selv om den kraftigste vinden blir på kysten, kan det komme kraftige vindkast i indre strøk også. Det anbefales derfor å sikre løse gjenstander som kan bli tatt av vinden.

Med vinden kommer det også en del nedbør, noe som vil vedvare både torsdag og fredag. Dette skaper igjen fare for snø- og sørpeskred.

Tett dialog

Statsforvalteren i Trøndelag er i tett dialog med beredskapsaktørene i fylket.

Kommunene vurderer fortløpende ut fra sin situasjon om det er behov for å stenge skoler, eller iverksette andre tiltak. Følg derfor med på hvilke råd og anbefalinger som gjelder i din kommune.

Folk bør også være forberedt på at uværet kan gjøre at husstander mister strømmen og at telefon- og internettlinjer faller ut i kortere eller lengre perioder.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.