Besøk oss i POTETBUA under Trøndersk Matfestival

foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke


Fra 31. juli til 2. august vil Trøndersk Matfestival - Matriket Midt sette preg på Trondheim sentrum. Rundt 200 utstillere, de aller fleste fra Trøndelag, deltar for å vise fram det beste de har av lokal mat og drikke.

Publisert 29.07.2025

Du kan også delta på ulike kurs og matseminar. Det blir aktiviteter for barn, Chef`s Dinner, mobil kokkelering og mye annet spennende knyttet til lokal mat. 

Potet kan brukes til alt!
Legg gjerne kursen innom POTETBUA, som holder til i Norgesteltet øverst i Munkegata, under festivalen. Der vil du også treffe oss fra landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Her får du smake potet i nye varianter samt møte ulike aktører i matkjeden. Og, lære hvordan en lokal råvare som potet kan brukes i alt fra skolemat til forsvarsmenyer. 

Mer trøndersk mat i offentlige måltid
I Trøndelag jobber vi hardt for å få mer lokal mat på offentlige fat, fra barnehager og skoler til sykehjem og Forsvaret. Viktige mål er å styrke bærekraft, folkehelse, matberedskap og lokal verdiskapning. Vi har startet med poteten – en råvare som knytter sammen jord, kjøkken og samfunn. 
Denne satsingen samler aktører fra hele matsystemet; bønder, kokker, innkjøpere/grossister, politikere og byråkrater. Sammen skal vi vise at offentlige måltider kan bli en drivkraft for en sunnere og mer robust trøndersk matregion. 

Mer om prosjektet finner du her:

Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein | Facebook

Mer trøndersk mat - Grønt Kompetansesenter.

Mer trøndersk mat i offentlige måltider | Statsforvalteren i Trøndelag

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.