Ledergruppen besøkte Osen

GODT MØTE: Rådmann Roar Leirset, ordfører John Einar Høvik, fungerende Statsforvalter Øystein Johannessen og fung. assisterende Statsforvalter Mari Mogstad utenfor rådhuset i Osen i forbindelse med Statsforvalterens kommunebesøk.
GODT MØTE: Rådmann Roar Leirset, ordfører John Einar Høvik, fungerende Statsforvalter Øystein Johannessen og fung. assisterende Statsforvalter Mari Mogstad utenfor rådhuset i Osen i forbindelse med Statsforvalterens kommunebesøk. Foto: Bjørn Erik Øvrelid / Statsforvalteren i Trøndelag.

Torsdag gjennomførte Statsforvalteren i Trøndelag kommunebesøk med Osen.

Publisert 06.05.2022

Kommunebesøkene gjennomføres med hver kommune i Trøndelag. Målet er at Statsforvalteren skal besøke alle kommunene i løpet av en fireårsperiode.
Torsdag var det Osen sin tur til å fortelle om sin kommune, hvilke utfordringer de opplever, og hvordan de tenker å utvikle sin kommune.

I forkant av besøkene utarbeider Statsforvalteren et bilde av kommunen, og kommunen som tjenesteyter. Dette er en gjennomgang av tilstanden i kommunen, og kommunene vurderes på en rekke områder, som kommuneøkonomi, planarbeid, miljø, oppvekst, helse, etc.

Møtet foregår mellom den administrative og politiske ledelse i kommunen, og Statsforvalterens ledergruppe.

Mange tema ble berørt i løpet av møtet, og dialogen omhandlet blant annet kommunens planer og grep for å snu den negative befolkningsutviklingen.

– Det var et godt møte, og jeg mener det viktig at vi bruker tid på å bli bedre kjent med kommunene. Osen er en framoverlent kommune med mye bra, og en ordnet økonomi, men de har sine utfordringer med den demgrafiske utviklingen. Jeg synes vi fikk til en fin dialog om hvordan det jobbes for å skape mer aktivitet og forhåpentligvis tilflytting i kommunen, sier fungerende statsforvalter Øystein Johannessen.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.