Søknad om endring av tillatelse - Fossberga, Stjørdal - Franzefoss Pukk AS

Høringsfrist:
16. desember 2022 23.59

Franzefoss Pukk AS søker om endring av sin tillatelse etter forurensningsloven til mottak og behandling av brukt asfalt og betong i Fossberga pukkverk i Stjørdal.

Publisert 11.11.2022

Bakgrunn
Franzefoss Pukk AS driver pukkverk på gnr./bnr. 176/14 og 176/28 (Fossberga) i Stjørdal kommune, etter forurensningsforskriften kapittel 30. På samme område har de også tillatelse etter forurensningsloven til å motta og behandle brukt asfalt og betong, gitt av Statsforvalteren 14. november 2017.

Søknaden
Nå søker bedriften om å endre tillatelsen, slik at maksimale mengder som kan mottas økes fra 500 tonn til 20 000 tonn betong/år, og fra 1500 til 30 000 tonn asfalt/år. Dette på bakgrunn av den omfattende E6-utbyggingen i nærområdet.

Søknaden redegjør for driften av anlegget, beskriver noen rutiner, og vurderer belastningen på ytre miljø. Bedriften har også lagt ved støyberegninger, rapport om støvnedfallsmålinger, og måleprogram for vannutslipp.

Innhold i en tillatelse
Opplagsplass for avfall krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven. I en tillatelse setter Statsforvalteren vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet begrensning i typer og mengder avfall, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende.

Alle gyldige tillatelser etter forurensningsloven (og tilsynsrapporter) er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no

Franzefoss Pukk AS har søkt om en endring av eksisterende tillatelse. Det vil dermed bli aktuelt å se på forhold som påvirkes av den omsøkte endringen, det vil si økte mengder asfalt og betong på anlegget.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknadene sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no senest 16. desember 2022.

Dokumenter
Eksisterende tillatelse, søknaden med vedlegg, og arealplankart- og bestemmelser er tilgjengelig til høyre på denne siden.