Søknad - mottak og behandling av asfalt og betong i Vassfjellet, Trondheim - Franzefoss Pukk AS

Høringsfrist:
16. desember 2022 23.59

Franzefoss Pukk AS søker om tillatelse etter forurensningsloven til å motta brukt asfalt og betong i Vassfjellet pukkverk i Trondheim.

Publisert 11.11.2022

Bakgrunn
Franzefoss Pukk AS driver pukkverk på gnr./bnr. 312/1, 312/2 og 312/4 (Vassfjellet) i Trondheim kommune. Frem til 11. september 2022 ble pukkverket regulert etter en tillatelse etter forurensningsloven, men reguleres nå etter forurensningsforskriften kapittel 30. På samme område driver Franzefoss Pukk AS også slambehandlingsanlegg etter tillatelse etter forurensningsloven, og andre aktører driver med pukkverk og asfaltverk.

Søknaden
Nå søker Franzefoss Pukk AS om å få motta, mellomlagre og bearbeide 30 000 tonn returasfalt/år og 20 000 tonn returbetong/år på samme område. Dette på bakgrunn av den omfattende E6-utbyggingen i nærområdet.

Vi får opplyst at virksomheten i dag er omfattet av kommuneplanen, men at det pågår en prosess med Trondheim kommune om å utarbeide reguleringsplan.

Søknaden redegjør for driften av anlegget, beskriver noen rutiner, og vurderer belastningen på ytre miljø. Bedriften har også lagt ved støyrapport- og kart, rapport om støvnedfallsmålinger, og overvåkingsdata i vann.

Innhold i en tillatelse
Opplagsplass for avfall krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven, som Statsforvalteren kan gi. I en tillatelse setter Statsforvalteren vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet begrensning i typer og mengder avfall, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende. Det er en forutsetning at virksomheten er i tråd med kommunens arealplan- og bestemmelser.

Alle gyldige tillatelser etter forurensningsloven (og tilsynsrapporter) er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknadene sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no senest 16. desember 2022.

Dokumenter
Søknaden med vedlegger tilgjengelig til høyre på denne siden.