Høring - søknad om drift av sorteringsanlegg for næringsavfall - Norsk Gjenvinning AS - Terminalen 5 - Trondheim

Høringsfrist:
4. november 2022 23.59

Norsk Gjenvinning AS avd. Trondheim søker om tillatelse etter forurensningsloven til drift av sorteringsanlegg for næringsavfall på Terminalen 5. 

Publisert 19.09.2022

Bakgrunn for søknaden

Opplagsplass for avfall krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven. I en tillatelse setter Statsforvalteren vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet begrensning i typer og mengder avfall, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende.

Alle gjeldende tillatelser (etter forurensningsloven) er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Bedriften søker om tillatelse etter forurensningsloven til virksomhet på gnr/bnr 200/65, 200/91 og 200/57 i Trondheim kommune (Terminalen 5). De har søkt om tillatelse til sortering og mottak av næringsavfall og mottak, mellomlagring og demontering av EE-avfall. Det meste av sortering og behandling vil foregå innendørs og det har vært drevet virksomhet på arealet siden 1981. 

Søknaden med tilhørende vedlegg er tilgjengelig i menyen til høyre

 

Til informasjon

På grunn av en saksbehandler feil var det noen naboer/berørte parter som fikk tilsendt høringsvarselet seint. Den originale fristen for å komme med merkander (21. oktober 2022) utsettes derfor med to uker. Ny frist er 4. november 2022. 

 

Frist for merknader

Vi ber om at eventuelle merknader til søknadene sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 4. november 2022.