Søknad om tillatelse - drift av deponi for rene masser - Kneppet vest - Melhus kommune

Høringsfrist:
3. januar 2022 23.59

Lars Høyem AS søkes om tillatelse etter forurensningsloven til drift av deponi for rene maaser i Melhus kommune.

Publisert 29.11.2021

Bakgrunn for søknaden
Overskytende jord- og steinmasser (overskuddsmasser) som oppstår i forbindelse med samferdselsutbygging og andre anleggsarbeider, regner som næringsavfall, selv om massene ikke er forurenset av helse- eller miljøfarlige stoffer («rene»).

Ifølge forurensningsloven § 32 skal næringsavfall leveres til godkjent mottak, såfremt det ikke kan gjenvinnes. Med godkjent mottak menes anlegg som har tillatelse etter forurensningsloven.

Søknaden
Lars Høyem AS søker om tillatelse etter forurensningsloven til drift av deponi for rene masser på gnr. 124 bnr. 2 i Melhus kommune, i Kneppet grustak. Totalvolum er oppgitt å være 1 000 000 m3, hvorav det årlige volumet er oppgitt til 130 000 m3. Deponiet har en antatt driftsperiode på 10 år, og driftstid på døgnet er planlagt mellom 07.00 – 21.00 mandag til fredag.

Gjeldende reguleringsplan er detaljreguleringsplan for Kneppet grustak, vedtatt 5. mars 2013. Deponiområdet er en del av det pågående grusuttaket, og er i henhold til reguleringsplanen en del av tilbakeføringen og istandsettingen av området. 

Innhold i en tillatelse
Deponering av rene masser krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven. I en tillatelse settes det vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet grenseverdi til støy og støv, kontroll på utslipp til vann og lignende.

Alle gitte tillatelser er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknadene sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 03. januar 2022.