Videobesøk ved sykehjem og omsorgsboliger

Sykehjem og omsorgsboliger har som vi vet besøksforbud i forbindelse med koronaviruset. Overhalla kommune har imidlertid lagt til rette for at pasienter og pårørende kan møtes gjennom videokommunikasjon

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.03.2020

Det er ikke vanskelig å forstå at behovet for å besøke sine nærmeste på sykehjem og i omsorgsboliger i disse dager er stort. Å tilrettelegge for bruk av videokommunikasjon vil derfor være med å skape trygghet for både de som bor på sykehjem og omsorgsboliger, og de som ikke kan dra på besøk.

For pårørende som ønsker videokommunikasjon med sine nærmeste på sykeheimen kan de benytte pc, ipad eller smarttelefon.  Ved bruk av nettleser må pårørende registrere seg og lage ID.

I institusjonens ipader er appen som benyttes lastet inn. I forkant har man her laget møterom (adresser) som pårørende får oppgitt når de ønsker å komme på besøk. Prosjektleder i Overhalla kommune, Beate Aunet sier at dette er blitt et populært tilbud og at det fungerer utmerket.

Under dokumenter til høyre finner du Overhalla kommune sin instruksjon for hvordan man som pårørende kan benytte videobesøk. Kommuner som ikke har tatt i bruk videokommunikasjon kan altså med få grep få dette på plass.

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.