Ledige verv i kontrollkommisjonene for psykisk helsevern i Trøndelag

Statsforvalteren har i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet å rekruttere og oppnevne medlemmer til kontrollkommisjonene i det psykiske helsevernet.

I Trøndelag er det 5 kontrollkommisjoner for psykisk helsevern. I tillegg er det en nasjonal kommisjon for personer dømt til tvungen omsorg. Det er nå et ledig verv i kontrollkommisjonen for St. Olavs hospital, psykisk helsevern, avd. Østmarka, med søknadsfrist snarest og senest innen 05.08.2022.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.07.2022

«Ved institusjoner hvor noen er under psykisk helsevern skal det være en kontrollkommisjon, jf. psykisk helsevernloven § 6-1. Kontrollkommisjonen skal ledes av en jurist, og ellers bestå av en lege og to andre medlemmer. I henhold til lovens § 6-1 tredje ledd oppnevnes kontrollkommisjonen av departementet, som også bestemmer hvilket område som skal være tillagt hver kommisjon. Helsedirektoratet har et ansvar for å følge opp kontrollkommisjonen både administrativt og faglig.

Statsforvalteren er delegert enkelte oppgaver knyttet til drift av kontrollkommisjonene, herunder ansvar for å oppnevne medlemmer. Videre skal Statsforvalteren gi innstilling til Helsedirektoratet om hvordan fordelingen av institusjoner bør være mellom kommisjonene, som deretter fastsetter ansvarsområdet i henhold til psykisk helsevernforskriften § 43. Oppgavene knyttet til oppnevning og ansvarsområde er finansiert over Statsforvalterens driftskapittel (kap.1510).»

Følgende verv lyses ut for oppnevningsperioden som gjelder fra oppnevningstidspunktet til 31.12.2022:

(Mulighet for å søke gjenoppnevning for ny periode når funksjonstiden går ut)

Kontrollkommisjonen for St. Olavs hospital, psykisk helsevern, avd. Østmarka:

  • Bruker/ pårørenderepresentant

 

Bruker/pårørenderepresentanten skal enten selv ha vært under psykisk helsevern eller ha vært nærstående til pasient, eller ha representert pasientinteresser i stilling eller verv. Det kan for eksempel være i en interesseorganisasjon som brukerrepresentant e.l.

Krav til habilitet:

Etter psykisk helsevernloven § 6-2 tredje ledd kan ingen oppnevnes som medlem av en kontrollkommisjon som skal føre kontroll med en del av det psykiske helsevern som vedkommende har ansvar for i sin vanlige stilling. Medlemmet bør heller ikke være ansatt i det psykiske helsevernet for øvrig.

Godtgjøring:

Det gis godtgjøring for vervet.

 

Ber om at søknad oversendes til Statsforvalteren i Trøndelag, Postboks 2600, 7734 Steinkjer. Søknaden merkes med Kontrollkommisjonen - Østmarka. Eventuelt kan søknader sendes som sikker melding.

 

Søknadsfrist snarlig og senest innen 05.08.2022.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.