Statsforvalteren og NAV sammen om klart språk

Språkverksted for NAV-ansatte og samarbeid med «språkjoker» Daniel Bergamelli hos Statsforvalteren i Trøndelag gir resultater. Nå er det bedre språk i vedtaksbrev om økonomisk sosialhjelp fra NAV Ørland.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 09.12.2022

Magasinet MEMU beskriver i en fersk artikkel hvordan samarbeidet mellom NAV og statsforvalteren bidrar til at vedtaksbrevene NAV sender ut til den aktuelle gruppen nå langt tydeligere forklarer hva som ligger i vedtaket til den enkelte. Eksempler på dette er at «stønad» erstattes med «kroner» og «søkeren» blir til «du».

Videre bygges brevene opp slik at det viktigste budskapet for mottakeren kommer først i brevet, i motsetning til tidligere der mottakeren først ble presentert for lovhjemlene som lå til grunn for konklusjonen.

«Språkjoker»
Et av NAV-kontorene der ansatte har ivret for endringen er i Ørland kommune, der kommunesammenslåingen også har vært en positiv faktor for satsingen på et enklere og klarere språk. Jurist Daniel Bergamelli hos Statsforvalteren i Trøndelag har samarbeidet med NAV Ørland i arbeidet med klart språk, og samarbeidet tett med saksbehandlere underveis i arbeidet. Saksbehandlerne omtaler Bergamelli som en «språkjoker» i arbeidet.

Utfordrer vanene våre
Språkverkstedene og samarbeidet med NAV utfordrer vanene våre på en fin måte. Vi får gode meningsbrytninger når det gjelder hva som fungerer og hva som ikke gjør det, sier Bergamelli til MEMU.

Alle offentlige kontorer har et ansvar for å kommunisere på en forståelig måte til våre brukere. All honnør til NAV Ørland som tar tak i dette, og takk for at dere også i en slik sammenheng ser nytte i samarbeid med Statsforvalteren i Trøndelag, sier statsforvalter Frank Jenssen.

Daniel Bergamelli .jpg

Ansatte ved NAV Ørland omtaler jurist Daniel Bergamelli(Bilde) hos Statsforvalteren i Trøndelag som en «språkjoker» i arbeidet for et klarere språk i vedtaksbrev.

Statsforvalter Frank Jenssen gir honnør til NAV Ørland og takker for at ansatte der ser nytte i samarbeidet med Statsforvalteren i Trøndelag.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.