Praksis for studenter, trainee i staten og lærlingeplass

Er du student på utkikk etter praksisplass, har fullført høyere utdanning og ser etter et godt traineeprogram, eller er på jakt etter lærlingeplass?

Publisert 22.08.2023

Hos Statsforvalteren i Nordland får du som praksisstudent, trainee eller lærling gode muligheter for faglig og personlig utvikling gjennom god oppfølging, og utfordrende og relevante arbeidsoppgaver.  

Praksisplass for studenter

Vi tar imot praksisstudenter på alle våre fagfelt. Eksempelvis jus, økonomi, kommunikasjon, HR, landbruk og reindrift, og klima og miljø.

Målet vårt er å bidra til å styrke arbeidslivsrelevansen i høyere utdanning, og gi deg verdifull erfaring til livet etter studiene.

Er du usikker på om ditt fagfelt er relevant for praksis hos oss, eller ønsker mer informasjon, ta gjerne kontakt.

Her blir du en del av et åpent, inkluderende og tverrfaglig sterkt miljø. Kanskje finner du et tema for din masteroppgave hos oss?

Traineeprogrammet i staten

Målgruppen for traineeprogrammet i staten er personer med hull i CV og/eller nedsatt funksjonsevne. Søkeren må ha fullført høyere utdanning.

Les mer om traineeprogrammet i staten her. 

Traineestillinger utlyses av Statsforvalteren i Nordland, og er å finne under «Ledige stillinger» på denne siden. Stillingene er midlertidige, og du kan ansettes i inntil to år, med mulighet for forlengelse i inntil ett år. Det er også anledning til å gjøre om stillingen til fast stilling etter gjennomført traineeperiode.

Vi ønsker gjerne at du kontakter oss om du ønsker mer informasjon om traineeprogrammet i staten og mulighetene for å jobbe hos oss.

Lærlinger i staten

Vi ønsker å ta imot lærlinger på flere av våre seksjoner. Pr. nå har vi lærling administrasjonsfag på seksjon for HR og lærling som skal ta fagbrev i innholdsproduksjon på kommunikasjonsseksjonen.

Som lærling hos Statsforvalteren i Nordland følges du opp av lokal veileder og sentralt gjennom Opplæringskontoret for statlige virksomheter (OK Stat).

Lærlingplasser hos Statsforvalteren i Nordland lyses ut med søknadsfrist 1. mars, og 1. februar om du søker på særskilte vilkår.

Du kan lese mer om lærlinger i staten her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Erfaringer

Maria Pedersen, UiT. Praksis på kommunal- og beredskapsavdelingen, juridisk seksjon, høsten 2022.

– Etter praksisoppholdet satt jeg igjen med et enormt læringsutbytte, nyttige erfaringer og gode opplevelser. Følelsen av å få tillit til å løse saker, oppleve mestring og et inkluderende arbeidsmiljø gav mersmak.

Kontakt

E-post: sfno-hr@statsforvalteren.no

Telefonnummer: 75 53 15 00