Beholder koronatiltak i kommunene og viderefører innreisetiltak

Helseminister Ingvild Kjerkol og regjeringen beholder flere tiltak som var vurdert fjernet.
Helseminister Ingvild Kjerkol og regjeringen beholder flere tiltak som var vurdert fjernet. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet.

Regjeringen har besluttet å beholde nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing, karantene) og videreføre dagens innreisetiltak.

Publisert 28.10.2021 av Emil Harjo Indsetviken

– Vi ønsker å se an situasjon og vil derfor beholde tiltak som etter planen skulle vært vurdert fjernet nå. Smitten og antallet sykehusinnleggelser går opp i mange land. Vi ser også at smittetallene øker noe innenlands og ønsker derfor ikke å gjøre ytterligere lettelser nå, men vurderer situasjonen løpende. Vi følger spesielt med på sykehusinnleggelser og situasjonen i helse- og omsorgstjenesten, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at kravet om at personer som får påvist koronasmitte skal være i isolasjon videreføres ut året. Det samme gjelder nedjustert TISK.

– Regjeringen slutter seg til dette. Det gir kommunene forutsigbarhet til å planlegge arbeidet fremover. Og så kan hver og en av oss bidra til å redusere smittespredningen ved å ha god håndhygiene, være hjemme og teste oss når vi har symptomer, og være i isolasjon hvis vi får påvist covid-19. De som ennå ikke har vaksinert seg, bør absolutt gjøre det nå påpeker Kjerkol.

Les mer på regjeringen.no.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.