- Ikke oppsøk uværet!

- Nå er det viktig at alle tar sitt ansvar - alle kommuner, berørte etater, virksomheter og hver enkelt av oss. Dette er et uvanlig ekstremvær, og vi forventer materielle skader, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg om ekstremværet Ole. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 06.02.2015

Fylkesmannen har hatt møte med deler av fylkets beredskapsråd. Alle etater melder om at de har økt beredskap og er klar for uværet som kommer. Fylkesberedskapssjef Jan-Martin Skoglund og fylkesmann Hill-Marta Solberg er fornøyde med at alle berørte etater er i høyere beredskap på grunn av ekstremvarselet.

- Det som gjør dette ekstremværet spesielt, er kombinasjonen av høy vannstand, høye bølger og sterk vind, påpeker Skoglund. 

Fylkesmann Solberg og fylkesberedskapsjef Skoglund i telefonmøte med fylkesberedskapsrådet.

Vær forsiktig

Alle kommunene i fylket er varslet, og skal ha satt i verk sine beredskapsplaner. I Bodø kommune har beboerne på øya Givær blitt tilbudt frivillig evakuering, på grunn av at den ligger spesielt utsatt til for vindretningen. Samtlige har takket ja. Også andre kommuner gjør nødvendige sikringstiltak.
- I tillegg er det viktig at hver enkelt tar sitt ansvar og sine forholdsregler, understreker Solberg.
- Spesielt vil vi råde folk til ikke å oppsøke uværet, spesielt ved kysten. Vær også obs på at veier og bruer kan bli stengt, og at ferger, hurtigbåter og hurtigruten kan bli innstillt, konstaterer hun. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.