Hva er nytt for skoleåret 2014 - 2015?

Tobakksfri skole og nye bestemmelser for leksehjelp er blant årets nyheter ved skolestart.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.08.2014

Tobakksfritt skolemiljø 
Fra og med 1. juli 2014 er det innført tobakksfri skoletid i barne-, ungdoms- og videregående skoler. Dette betyr at all bruk av tobakk, både røyk og snus, er forbudt i skoletiden. Dette gjelder for elever, ansatte og besøkende. Les mer om dette under relaterte lenker.

Leksehjelp
Leksehjelpen kan nå fordeles fritt på alle skolens trinn. Skoleeier står fritt til å velge hvordan de 8 timene med leksehjelp skal fordeles. Kommunens plikt til å tilby elever på skoler med ungdomstrinn gratis frukt hver dag er nå opphevet. Kommunene kan velge å fortsette med ordningen hvis de ønsker det.

Valgfag
Fra skoleåret 2014 - 2015 skal alle elever på ungdomstrinnet ha valgfag. Fra 1.1.2014 ble det gjort endringer i føreropplæringsforskriften til Vegdirektoratet. Dette betyr at skolene kan tilby trafikalt grunnkurs som en del av valgfaget trafikk på både 9. og 10. årstrinn. Les mer om ordningen under relaterte lenker.

Felles nasjonalt tilsyn 2014 - 2017
I høst starter vi med det felles nasjonale tilsynet som skal vare frem til 2017. Tema for tilsynet er skolens arbeid med elevenes utbytte av opplæringen. Utdanningsdirektoratet vil ha en hel dag om dette på vår fagsamling som skjer 29. og 30. oktober. Påmeldingsfrist for denne er 1. oktober. Se relaterte lenker for program og påmelding.

Voksne skaper vennskap - på nett
"Voksne skaper vennskap - på nett" er årets tema for kampanjen Manifest mot mobbing. Et mobbefritt læringsmiljø er et av de viktigste arbeidsområdene for skoleåret 2014 - 2015. Du finner mer informasjon om kampanjen under relaterte lenker.

Videregående opplæring
Vi har fått to nye kryssløp og to nye lærefag i videregående opplæring: Industrioppmålerfaget og byggdrifterfaget. Les mer under "Hva er nytt for skoleåret 2014 - 2015".
 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.