Når ekstremværet rammer

Ekstremvær og brudd på strømforsyningen er tema når Fylkesmannen i Nordland samler alle kommunene i Indre Salten til øvelse og seminar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.12.2012

Den kommunale kriseledelsen i kommunene Fauske, Sørfold og Saltdal samles til seminar og øvelse på Fauske den 30. november 2012. Arrangør er Fylkesmannen i Nordland i samarbeid med Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon (KBO), Fauske Lysverk, Dragefossen og Sørfold Kraftlag.

Forsyningssikkerheten er for dårlig

Bakgrunnen for seminaret og øvelsen er en rekke alvorlige strømbrudd de senere år og erkjennelsen av at deler av linjenettet krever utbedring og fornying. Fra sentralt hold har både Statnett og tidligere olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, erkjent at linjenettet i Nord-Norge er for dårlig. Både sentralnettet og regionnettet må forsterkes for å unngå nye strømbrudd, uttalte direktør Oluf Ulseth i Energi Norge til NRK/Nordland den 17.02.11.


Kraftforsyning – et prioritert område


I handlingsplanen til FylkesROS Nordland 2011-2014 er kraftforsyning et av fem prioriterte områder. Målet er å styrke forsyningssikkerheten, både gjennom økt fokus på det forebyggende arbeid og på å styrke beredskapen. Seminaret og øvelsen med kommunene i Indre Salten inngår som et av tiltakene i handlingsplanen, og er den fjerde samlingen av flere slike regionale samlinger.

Stor interesse

I tillegg til den kommunale kriseledelsen (ordfører, rådmann m fl), er politiet, Sivilforsvaret, Heimevernet, Røde Kors, kraftselskaper og andre invitert. I alt 50 personer er påmeldt til seminaret og øvelsen som foregår på Fauske Hotell.

Store konsekvenser

Langvarige svikt i kraftforsyningen vil kunne medføre store konsekvenser for de som rammes. Av den kommunale virksomhet, er helse- og omsorgssektoren spesielt utsatt, men også vannforsyning, avløp og andre kommunale tjenester vil bli rammet. I tillegg vil bortfall av mobiltelefon og internett kunne medføre alvorlige konsekvenser, eksempelvis for de som har behov for å ringe ambulanse og brannvesen, er avhengig av trygghetsalarm eller har behov for å varsle i forbindelse med kriser og ulykker.

Medieoppslag

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.