Fylkesmannen avlyser tilsyn

Fylkesmannen avlyser alle sine meldte stedlige tilsyn innenfor barnehage og skole, helse og omsorg, sosial og barnevern.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.03.2020

Det vil ikke bli varslet nye stedlige tilsyn frem til 1. juni 2020. Aktiviteter på høsten vurderes nærmere, inkludert statlig tilsynskalender.

Fylkesmannen vil vurdere åpning av hendelsesbaserte tilsynssaker nøye med tanke på ressurssituasjonen i kommuner og helseforetak opp mot alvorlighet og hastegrad.

Allerede gjennomførte tilsyn avsluttes på ordinært vis, det vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle behovet for kontakt med kommunen/helseforetaket i avslutningen av tilsynet.

Dersom kommunen eller helseforetaket opplever at forventet aktivitet er ressurskrevende, ber vi om at det tas kontakt med kontaktperson for tilsynet.  

Økt fokus på rådgivnings- veiledningsansvar

Fylkesmannen vil i lys av sitt rådgivnings- og veiledningsansvar løse pågående og nye saker på en ressurseffektiv måte i dialog med kommunen eller helseforetaket.

Velferdsdirektør Eli Blakstad opplyser om at «Fylkesmannen er innenfor alle fagområder opptatt av å bidra til rettssikkerhet og pasientsikkerhet på en ressurseffektiv måte. Våre fagpersoner er tilgjengelig for veiledning og samtaler.»

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner