Smittevernreglene gjelder også i vinterferien

Vinterferien står for døren, og mange skal ta en velfortjent pause fra arbeid og skole. For noen er ferie å være hjemme, i byen eller på hytta. Men uansett hvordan vi tilbringer vinterferien skal vi fortsette å følge smittevernreglene.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 17.02.2021

- Det er som kjent ingen skam å snu, og alle må være forberedt på å endre planene for vinterferien på kort varsel, dersom det oppstår lokale utbrudd der du bor eller dit du skal reise, sier fylkeslege Jan Vaage.

Mange av oss skal tilbringe vinterferien på hytta, hjemme, på hotell eller besøke familien. Det viktigste er at vi fortsetter å følge smittevernreglene.  Fylkeslegen anbefaler også at alle setter seg godt inn i hvilke råd som gjelder for din egen kommune og den du skal besøke, slik at vi holder smittetallene nede også etter vinterferien.

Men hva med sosiale kontakter? Kan vi besøke familien slik vi har planlagt?

- Vær sammen med de du er glad i, men ta noen forhåndsregler. Det er de samme anbefalingene som gjelder for besøk hjemme, besøk på hytta og besøk hos venner og familie. Maksimalt fem gjester og en meter avstand er en god regel. Samles gjerne utendørs og begrens  antall personer dere er sammen med i løpet av uka, sier Marit D. Kverkild, fagdirektør hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Smittenivået i Trøndelag er for tiden lavt, men smittenivået i Norge ligger høyere enn forrige sommer. Det viktigste er at alle følger grunnleggende smittevern med god håndvask, god avstand til andre, og få nærkontakter uavhengig om ferien tilbringes på hytta, hjemme eller på hotell.

- Folk som ikke føler seg friske, bør ikke dra på reise. Tar vi slike forhåndsregler kan vi gjennomføre vinterferien på en smittevernmessig trygg måte, sier Marit D. Kverkild.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig god måte.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.