Over 200.000 trøndere har fått første vaksinedose

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Gustavo Fring / Pexels.com.

Denne uken nådde vi en flott milepæl i Trøndelag. Antall personer som har fått første vaksinedose passerte 200.000 denne uken, og snart har 130.000 trøndere fått dose nummer to.

Publisert 01.07.2021

-Det er gledelig å se at antall vaksinerte vokser uker for uke. Det at over 200.000 trøndere har fått sin første dose er en viktig milepæl. Det er vaksinene som vil ta oss ut av pandemien, sier smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos statsforvalteren i Trøndelag.

Selv om det er noe usikkerhet knyttet til vaksineleveransene, vil stadig flere trøndere i tiden fremover få tilbud om koronavaksine. 

Det er et er kommunene som har ansvaret for å tilby koronavaksinasjon til egen befolkning. Noen kommuner ber egne innbyggere om å melde seg til vaksinering, mens andre inviterer innbyggerne til vaksinering. Det er derfor lurt å sjekke hva som gjelder i din kommune.

-Kommunene gjør en kjempejobb og det blir vaksinering gjennom hele sommeren. Min oppfordring er at folk stiller opp på timen man blir tildelt. Om tidspunktet ikke skulle passe er det fint at man melder fra om det, slik at andre i køen kan rykke frem, sier Kverkild.

Vaksine er gratis

Regjeringen har bestemt at vaksine og vaksinasjon i koronavaksinasjonsprogrammet er gratis, og all vaksinasjon i Norge er frivillig.

Gode råd!

  1. Still opp på timen du får tildelt
  2. Passer ikke tidspunktet? Gi tidlig beskjed om at det ikke passer, da kan andre få plassen din.
  3. Skal du ut på reise? Last ned smittestopp-appen. Da hjelper du smittesporerne.
  4. Nyt sommeren!