Krafttak for Trøndelag

Kartutsnitt av smittevernkart for Trøndelag i uke 20
Kartutsnitt av smittevernkart for Trøndelag i uke 20

Smittetallene i Trøndelag går i feil retning, og vi opplever økende smitte i alle deler av fylket. Derfor er det viktig at vi bremser videre smittespredning og setter inn et krafttak de neste 14 dagene.

Publisert 26.05.2021

Smittetallene i Trøndelag går i feil retning, og det er mange kommuner som opplever økt smitte.

- Vi har aldri under pandemien hatt så mye samtidig smitte  i de trønderske kommunene, forteller Marit D. Kverkild fagdirektør og smittevernansvarlig hos Statsforvalteren i Trøndelag.

- Det bekymrer meg veldig, fordi i Trøndelag er det ennå mange i risikogruppene som ikke er vaksinert. Disse personene krever ekstra beskyttelse fremover. Vi må alle ta et krafttak de neste 14 dagene, slik at vi hindrer enda større smittespredning, sier Kverkild.

Kverkild anslår at det er mellom to til tre uker igjen før vi har vaksinert innbyggerne som er i risikogruppene med første vaksinedose.

Smitten av Covid-19 har økt kraftig de siste dagene i Trondheimsområdet. Derfor har kommunen varslet at de innfører flere og strengere tiltak enn de har hatt tidligere. Den nye lokale smittevernforskriften i Trondheim skal behandles politisk onsdag 26. mai.

Gjelder ikke bare Trondheim – men hele fylket

Nå er det mange smitteutbrudd samtidig, og det er økende smitte i alle deler av Trøndelag. Derfor gjelder oppfordringen ikke bare innbyggerne i Trondheim, men alle trøndere.

- Vi i Trøndelag går motstrøms, så selv om vi nå ser at det lettes på tiltakene gjennom den nasjonale gjenåpningsstrategien betyr det ikke at vi kan gjøre det samme hos oss, sier Kverkild.

Nå er det viktigere enn noen gang å ha færre nærkontakter, og skjerpe oss når det gjelder smittevern de kommende to første ukene.

- Trønderne er flinke til å ta tak når det er nødvendig. Vi har erfart det under hele pandemien,  sier Marit Kverkild.