Innreisekarantene - nye bestemmelser

Fra og med fredag 11 juni kl. 15 kan personer som er fullvaksinerte, eller som har hatt korona i løpet av de siste seks månedene, slippe innreisekarantene. Det er noen forbehold du må være oppmerksom på. 

Publisert 10.06.2021

Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene får unntak fra innreisekarantene fra og med fredag 11. juni kl. 15. Det er en forutsetning at de kan dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom med en sikker og verifiserbar løsning med QR-kode. Du må også testes på grensen. Barn og unge under 18 år kan forkorte innreisekarantene med negativ PCR-test etter tre døgn. Dette ble presentert på pressekonferansen med regjeringen onsdag.

Personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 med koronasertifikat som ikke kan verifiseres på den norske grensen, vil ikke være omfattet av disse lettelsene fra og med fredag 11. juni. Disse personene vil i utgangspunktet først slippe innreisekarantene når Norge er påkoblet EU sin løsning og vi dermed kan verifisere andre lands dokumentasjon. 

Endringene er i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Regjeringen innførte i forrige uke en lettelse i innreisekarantene for barn under 12 år. Disse kan nå gå ut av karantene dersom de tester negativt, tidligst tre døgn etter ankomst. Nå utvides dette unntaket slik at det også gjelder personer mellom 12 og 18 år.

Innreisekarantene for dem med én vaksinedose

Beskyttede som har fått vaksinedosen for mellom 3 og 15 uker siden, må i innreisekarantene. I forrige uke gjorde regjeringen endringer i innreisekarantenereglene slik at disse kan få forkortet innreisekarantene med negativ PCR-test etter tre døgn. Det er også her en forutsetning for unntaket at personen kan dokumentere vaksinasjon med en sikker og verifiserbar løsning med QR-kode.

Du kan lese flere råd og  om reiser på Helsenorge.no

Utenriksdepartementet (UD) fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Dette globale reiserådet fra UD gjelder til og med 1. juli 2021. Les mer om reiserådet fra UD her (regjeringen.no).